Ана Разумовскаја

Ići dole

Ана Разумовскаја

Počalji od Gost taj Sre Jan 23, 2013 7:31 am


Ана Разумовскаја


Ана Разумовскаја је дипломирала на Руском државном универзитету за уметност 1991. године, а после тога је била и на специјализацији у Немачкој, Холандији и Белгији. Са самосталним изложбама у Њујорку, Паризу, Торонту, Амстердаму, Атверпену, Берлину и другим великим градовима, Разумовскаја је постала једна од најпознатијих сликара у читавом свету. Два света, строги комунистички и либерални и женствени, софистицирани монденски живот њене мајке, прожимају се и на њеним сликама.
Узор јој је био руски сликар Валентин Серов, а касније се примећује и утицај Рубенса и Рембранта. Путујући по целој Европи, упијала је слике сликара различитих епоха , али и савремених сликара, све док се није уселила у Канаду и ту остала да живи и ради.
Својим класичним фигуративним облицима, веома призната руска уметница, Ана Разумовскаја магично снима лирску романтику ренесансног портрета и ствара уметност која је модерна и оригинална. Инспирисана елеганцијом грациозне женске форме, Анине слике су наизменично примамљиве и стидљиво провокативне. Њена уметност је свепрожимајуће осећање романтизма у комбинацији са експресивним бојама, па на тај начин ствара јединствен и препознатљив стил.


Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Ана Разумовскаја

Počalji od Gost taj Sre Jan 23, 2013 7:40 am


Ана Разумовскаја

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu