ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Ići dole

ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od Gost taj Sre Sep 11, 2013 10:19 pm

ХР Википедија: Партизани убијали у ЈасеновцуУсташки покрет није био свесно десно-радикалан, расистички и тоталитаран, за појаву усташке иконографије у модерној Хрватској криви су масони, антифашизам је ограничавање свих основних људских слобода, партизанских злочина било је три пута више него усташких, за јасеновачке жртве криви су партизани, а у Хрватској се редовно организују антифашистичко-четничке прославе на рачун пореских обвезника. Ово је укратко суштина онога што се може наћи на хрватској верзији интернет енциклопедије – википедије.
Због овог садржаја последњих дана се води мали виртуелни рат на друштвеним мрежама међу корисницима из Хрватске. С једне стране постоје радикално десно оријентисани администратори, који пропагирају овакав садржај, а с друге стране су сарадници који не успевају да прогурају своју истину јер им ови први забрањују уређивање и блокирају корисничке налоге.

Због оваквог изошења лажних чињеница на Фејсбуку је недавно отворена и страница под називом “Разоткривање срамотне хр.wикипедије”. Њу је покренуо један од сарадника на хрватској википедији који није могао да се помири с уредничким ставовима о неким историјским и и политичким питањима.

“Хрватска википедија је један националистички острашћен пројект, који нуди само пристрана гледишта и елиминише све оне који желе да допринесу мало ширем погледу на ствари. Не знамо ко заправо стоји иза овог шовинистичког пројекта који наочиглед свих ревидира прошлост и баца љагу на садашњост, али нећемо то само мирно проматрати”, порука је коју је написао оснивач групе на Фејсбуку. Као главни протагонисти “Независне википедије хрватске”, како се је неки прозвали, спомињу се администратори који су потпуно изгурали већину других уредника.

Оснивач Фејсбук странице послао је и меј протеста администраторима оригиналне википедије, али одговор није добио, а за помоћ се обратио и оснивачу хр.wики.

“Рекао ми је да прикупљамо и даље све доказе о пристраности администратора, а да ће се потом организовати гласање, па ће корисници сами одлучити да ли желе такве људе за уреднике”, рекао је саговорник “Јутарњег листа”, који је желео да остане анониман.

“Ти људи цитирају неке десне портале као релевантан извор информација, а када пишу о усташким злочинима, преписују податке из идеолошких књига које су за време НДХ издавале усташке емиграције. О злочинима за време НДХ готово се и не говори, а и кад се говори, оправдавају се, а као извори се појављују одломци из књиге оснивача усташког покрета Младена Лорковића”, додаје овај саговорник.

Да је хрватска верзија Википедије изразито пристрана и усташки оријентисана, сматра и хрватски научник др. сц. Павле Мочилац, који је због тога прекинуо с њима сарадњу. Он каже да се у темама које се тичу историје, Другог светског рата и НДХ доминира ревизионистички тон у којем се оправдава и велича НДХ и фашизам, док се антифашизам описује у јако негативном светлу. То је опасно, каже Мочилац, јер се данашњи ученици и студенти радо служе тим подацима за учење и семинарске радове мислећи да иза тога стоји струка.


Izvor: Srbin.info

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od pesma taj Sre Sep 11, 2013 10:36 pm

Strašno je šta rade te ustaše. Šta još neče izmisliti i slagati!

Ni kod nas nije bajno, danas je sramota reći da ti je neko iz porodice,deda, baka, majka,otac, bio u partizanima, odmah su ti preci crveni banditi, dok se četnicima ponose, užas!

Šta smo doživeli od kako su se neki rehabilitovali, a pobednici i poraženi izjednačili

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od Gost taj Sre Sep 11, 2013 10:41 pm

To su samo delovi jednog projekta,od sledeće godine kreće kanonada, gde će Srbi biti glavni krivci za početak prvog svetskog rata, pa onda i Rusi za II sv rat, tako da se okreće istorija u korist III- Rajha koji nikada nije ni prestao da se razvija samo je napravio malu pauzu. Dakle Švabo nije ni za šta kriv krivi su svi drugi to je cilj.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od pesma taj Sre Sep 11, 2013 10:53 pm

Srbi ne mogu biti krivci za tako krupne stvari kao što je početak bilo kog rata. Povodi se uvek nadju kad veliki hoće da zarate.

Nemci jesu krivi za drugi svetski rat, odnosno njihovi nacisti, teško da će toiko ikada opovrgnuti, ne mogu se te činjenice obrisati,kao ni ruska Crvena Armija koja je oslobodila Evropu velikim delom, a dobro kažeš Bole_Ser, nacisti su samo prešli u tabor SAD, da i dalje vladaju svetom sofisticiranijim metodama vladanja i terora, pljačke i otimačine.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od Gost taj Sre Sep 11, 2013 11:03 pm

Obrće se istorija i to namerno, dakle pobednici su danas poraženi. Mogu zamisliti kako su sve brnuli istoriju od ranije, počeću da verujem Jovanu Deretiću se što kaže, jer naša Srpska istorija brisana je na Berlinskom kongresu upravo od ovih koji prekrajjaju i to svežu istoriju...

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: ХР Википедија: Партизани убијали у Јасеновцу

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu