Navijači ili siledžije?

Ići dole

Navijači ili siledžije?

Počalji od pesma taj Ned Sep 22, 2013 8:44 pm

Šta se ovo dešava po Srbiji i njenim ulicama?


Kordoni do zuba naoružanih policajaca čuvaju grupe navijača koje idu na stadion, na neku utakmicu! Zašto?

Nikada se ne zna šta toj grupi navijača može uz put pasti na um, koga uz put može sresti, a onda se vade mačete, bejzbol palice i nastaje rat. Ko bi rekao da je ovde reč o sportu? Niko ko zna kako se navijači zaista ponašaju, vole svoj klub, navijaju za njega srcem, ali sigurno ne diluju drogu, niti služe za političke obračune, sa sobom ne nose mačete,  ne protestuju pred sudovima kada se donose presude kriminalcima, to nisu navijači, mogli bi da se nazovu ''navijači'', ali ih treba zvati njihovim imenom bez dodvoravanja: kriminalci, siledžije ili huligani.

Na nama gradjanima nije da ih mi razvrstavamo, pa kažemo ''nisu svi isti'', neka to radi policija i pravosudje, zato su plaćeni. Običnom svetu koji zna šta je obično navijanje ovi ''navijači'' jesu huligani koje niko ne želi da sretne u šetnji ulicom. Dok se drugačije ne dokaže na terenu, tribinama, tj ulici, jesu.

Zašto se tolerišu sve te radikalne navijačke grupe u Srbiji?

U Srbiji je, kako pokazuju operativni podaci policije, aktivno oko 30 ekstremističkih organizacija i navijačkih grupa, koje šire versku i nacionalnu mržnju, nasilje i strah. Članovi su uglavnom mladi ljudi, starosti od 17 do 30 godina, ali među ideolozima ima i znatno starijih, čak i pedesetogodišnjaka. Mnogo je veći broj simpatizera ovih grupa.

''Daboga ti dete bilo navijač!''- mogla bi biti nova srpska kletva.


_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu