Dr Smrt- Gunther von Hagens

Ići dole

Dr Smrt- Gunther von Hagens

Počalji od pesma taj Uto Okt 01, 2013 5:50 am

Anatom, umetnik, genije, bolesnik, izaberite sami šta bi mogao biti po vama ovaj doktor plastinacije- procesa uklanjanja kože sa tela, mišića, tetiva i živaca, kako bi mogli biti ogoljeni i tako prikazani. Njegove kreacije ne nastaju u ateljeu već u mrtvačnici ili labaratoriji, prodaju se za basnoslovne sume novca...

METOD PLASTINACIJE koji je osmislio 1979 godine:

Plastinacija je relativno jednostavan proces koji za cilj ima konzervaciju tela u edukacione i umetničke svrhe. Ona, poput mnogih revolucionarnih pronalazaka, ima jednostavne osnove. Generalizovano, plastinacija se može izvršiti kroz pet osnovnih koraka:

1. Balsamovanje i anatomska disekcija
Prvi korak procesa je zaustavljanje raspada tela upumpavanjem rastvora formalina u telo, kroz arterije. Formalin ubija sve bakterije i hemijski zaustavlja raspadanje tkiva. Koristeći alate za disekciju, koža, masno i vezivno tkivo se uklanjaju kako bi se pripremile individualne anatomske strukture.
2. Uklanjanje vode i telesnih masti
Telesna voda i rastvorne masti se rastvaraju iz tela kada se ono stavi u kupatilo sa odgovarajućim rastvaračem, najčešće je to u acetonsko kupatilo. 
3. Impregnacija
Impregnacija predstavlja centralni korak plastinacije. Tokom impregnacije reaktivni polimer, npr. silikonska guma, zamenjuje aceton. Da bi se ovo postiglo, uzorak se uranja u rastvor polimera i postavlja u vakuumsku komoru. Vakuum izvlači aceton iz tela i pomaže polimeru da dopre do svake ćelije. 
4. Pozicioniranje
Nakon vakuumske impregnacije, telo se postavlja u željeni položaj. Svaka pojedinačna anatomska struktura se poravnjava i fiksira žicama, iglama i klemama. 
5. Očvršćavanje
U poslednjem koraku, uzorak očvršćava. U zavisnosti od korišćenog polimera, očvršćavanje se izvodi pomoću gasa, svetlosti ili toplote. Disekcija i plastinacija jednog celog ljudskog tela zahtevaju oko 1500 radnih časova i obično jednu kalendarsku godinu kako bi pravilno bili izvršeni. isuse 


    
''Smrt je deo života,pa čak i bez seksa nema života'', kaže Gunter
ž

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu