Isus nikada nije postojao!

Ići dole

Isus nikada nije postojao!

Počalji od krtica taj Ned Okt 13, 2013 7:45 pm

Isus nikada nije postojao. Tako barem tvrdi Joseph Atwill, koji će dokaze koji potkrepljuju njegove tvrdnje obznaniti u londonskom Conway Hallu. Tamo će biti predstavljen i dokumentarac "Cezarov Mesija" te istoimena knjiga iz 2007. godine po kojoj je snimljen.
 
Njegova teorija izazvala je burne reakcije šokiranih vernika, a Atwill tvrdi kako iza svega stoji priča koja omogućava velikodostojnicima da tlače narod, bogateći se na njegov račun, uveravajući ljude da postoji zagrobni život i da zbog toga trebaju trpeti i bivati izrabljivani, a kako bi na kraju ovozemaljskog života bili propušteni u raj.
Iako po struci informatičar, Atwill se religioznim studijima počeo baviti na jezuitskoj akademiji St. Mary gde je proučavao grčki i latinski jezik te Bibliju. Svoje tvrdnje Atwill crpi iz zapisa "Ratovi Židova" jedinog preživelog istorijskog izvora iz Judeje napisanog u prvom stoleću koji uspoređuje s Biblijom.

"Primetio sam brojne paralele između 'Ratova Židova' i Biblije. Biografija Isusa konstruisana je na prijašnjim događajima, a posebno na biografiji cara Tita Flavija", objašnjava Atwill.

Evo najave ovog dokumentarca

Istoriju treba ostaviti istoričarima,rimljani su napravili dobar posao kad su smislili celu ovu priču oko Isusa.
avatar
krtica
Otpali član
Otpali član

Broj poruka 361

Datum upisa 29.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu