Eto šta nam se dešava!

Ići dole

Eto šta nam se dešava!

Počalji od pesma taj Ned Okt 13, 2013 10:22 pm

Objasni ti ovo fašistima?
Svaka ideologija po sebi ima u korenu neku ideju oko koje se njeni pobornici ujedinjuju u želji da tu istu sprovedu u delo. U korenima fašističke psihologije leži opsesija zaverom, ili još bolje, međunarodnom zaverom. Zavera mora takođe doći iznutra, bez unutrašnjih neprijatelja ''našoj stvari'' nema ništa od pravog fašizma, sa kim da se borimo bez neprijatelja svuda oko nas? Mi živimo za našu borbu.

Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procene neprijatelja( iliti mi smo uvek najjači, najbolji, najlepši ,najnaj...). U fašizmu ne postoji borba za život, naprotiv, život se živi samo zbog borbe, postojimo da bi ''naša stvar'' zaživela po bilo koju cenu. Mi- narod, naš vodja, naše ujedinjenje oko našeg nacionalnog cilja kojeg ganjamo kroz vekove po našem tlu- to je svrha našeg postojanja i naša borba za našu krv i dedovinu.

Zbog toga, pacifizam je kolaboracija sa neprijateljem. Građani se pozivaju samo kada treba odigrati ulogu naroda- gradjansko društvo nije u opisu naše borbe nikakav napredak, nama je potrebno jedinstvo na narodnoj, odnosno jednonacionalnoj osnovi, to je naš put u budućnost, svakidrugi je izdaja. Težimo tome da sam pojam ''gradjanin'' ne znači bog zna šta, uvek ga posmatramo pežorativno. Gradjanin nije naš, verovatno je onda njihov način da nam nametnu nešto sa strane, treba ga satrti i marginalizovati u svakom smislu, na svakom mestu, tog stranog gradjanina, to nije naš autohtoni narodni proizvod. Mi- narod smo nešto drugo, ne tebaju nam te uvezene demokratske tange- frange, imamo mi našu istoriju, našu tradiciju i našu državu... - tako u globalu razmišlja svaki tzv ''nacionalista'' koji ne priznaje da je prvo fašista, što je korak do naciste. Komunisti bi ovde mogli prismrdeti sa svojom ideologijom, ali su daleko ''širi'' po svemu od nacionalista, tim i manje fašisti, ako je to moguće biti sa ovakvim razmišljanjima. 

Ipak, komunistička ideja u svom korenu je totalno pozitivna i kosmopolitska jer se bori za jednakost svih, na stranu što je zloupotrebljena kroz istoriju, dok je nacionalistička ideja već u svom korenu previše jednoobrazna, sebična u svojim zalaganjima a tim i negativna. Zanimljivo, i nacionalizam i komunizam su gradjeni na socijalističkoj, socijalnoj osnovi.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od pesma taj Ned Okt 13, 2013 10:26 pm

Umberto Eco, veliki pisac i filozof  piše o načinu kako prepoznati fašizam:

1.  Prvo obilježje fašizma je kult tradicije a tradicionalizam implicira odbacivanje moderne. Poštovaoci tehnologije su kako fašisti tako i nacisti, dok je tradicionalistički mislioci obično odbacuju kao negaciju tradicionalnih duhovnih vrijednosti. Međutim, iako je nacizam bio ponosan na svoja industrijska dostignuća, njegov modernizam je ležao tek na površini jedne ideologije koja se temeljila na krvi i tlu. Odbijanje modernog svijeta kamufliralo se kao odbijanje kapitalističkog načina života, ali u prvom redu radilo se o odbijanju duha iz 1789. g. (1776. g. naravno). Prosvijećenost, vijek uma, važi kao početak modernog izopačenja. U tom smislu, fašizam se može definisati kao iracionalizam.

2. Iracionalizam je, takođe, ovisan o kultu akcije zbog akcije. Akcija mora uspjeti prije mišljenja ili u potpunosti bez mišljenja. Otud kultura postaje sumnjiva čim se identifikuje sa kritičkim stavovima. Nepoverenje prema svetu intelekta uvek je bio simptom fašizma, od Geringovog otvorenog stava: "Kada čujem reč kultura mašim se za pištolj", do česte upotrebe izraza kao što su "degenerisani intelektualci", "jajoglavci", "jalovi snobovi", "univerziteti su gnijezda crvenih". Službeni fašistički intelektualci uglavnom su bili angažovani u napadanju moderne kulture i liberalne inteligencije zbog izdaje tradicionalnih vrijednosti. Nikakva se sinkretistička vjera ne može oduprijeti analitičkoj kritici. Kritički duh provodi razlikovanja. U modernoj kulturi naučna zajednica hvali neslaganje kao nešto korisno za obogaćivanje znanja. Za fašizam neslaganje je izdaja.

3. Uostalom, razlike u mišljenju znak su raznolikosti. Fašizam raste i traži podršku tako što izrabljuje i naoštrava prirodni strah od različitog. Prvi apel jednog fašističkog ili predfašističkog pokreta usmjeren je protiv došljaka. Tako je fašizam po definiciji rasistički.

4. Fašizam je nastao iz individualne ili socijalne frustracije. Stoga je tipičnim obeležjima istorijskog fašizma pripadao apel frustriranoj srednjoj klasi, klasi koja je trpjela ekonomsku krizu ili osjećaj političkog poniženja. U naše vrijeme, kada su stari "proleteri" postali malograđani fašizam sutrašnjice naći će svoju publiku u toj novoj većini.

5. Ljudima koji osjećaju da im je otet njihov vlastiti socijalni identitet fašizam dodjeljuje kao jedinu privilegiju da su rođeni u istoj zemlji. To je izvor nacionalizma. Osim toga, jedna nacija dolazi do svog identiteta samo preko svojih neprijatelja. Stoga, u korjenima fašističke psihologije, leži opsesija zavjerom, najbolje je, međunarodnom zavjerom. Sljedbenici se moraju osjećati opkoljenima. Toj zavjeri najlakše je doskočiti pozivom na mržnju prema strancima. Ali zavjera mora takođe doći iznutra: Jevreji su obično najbolji cilj jer imaju tu prednost da su istovremeno i unutra i spolja. U SAD prominentna instanca opsesije zaverom može se naći u "The New world Order", Peta Robertsona, ali ima i mnogo drugih.

6. Sljedbenici se moraju osjećati poniženima očiglednim bogatstvom i moći svojih neprijatelja. kad sam bio mladić naučili su me da mislim o Englezima kao narodu sa pet obroka. Oni su jeli češće od siromašnih, a i umjerenih Italijana. Jevreji su bogati i pomažu jedni drugima putem tajnih mreža uzajamne podrške. Sljedbenici moraju, međutim, takođe biti uvjereni da mogu pobijediti svoje neprijatelje. Tako, neprestanim pomijeranjem retoričkog žarišta neprijatelji su istovremeno prejaki i preslabi. Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procene neprijatelja.

7. U Fašizmu ne postoji borba za život, naprotiv, život se živi samo zbog borbe. Zbog toga, pacifizam je kolaboracija sa neprijateljem. On je loš, jer život je stalna borba. To vodi Armagedonovom kompleksu. Kako neprijatelji moraju da budu pobijeđeni, nužna je jedna odlučujuća bitka nakon koje će pokret zavladati svijetom. Takvo "konačno rješenje" implicira iznova jedno razdoblje mira, novo zlatno doba, što protivrječi načelu neprestanog rata. Nijednom fašističkom vođi nikada nije pošto za rukom da riješi taj problem.

8. Elitizam je tipični aspekt svake reakcionarne ideologije, ukoliko je on u osnovi aristokratski, a aristokratski i militaristički elitizam imaju osobinu- preziranje slabijih. Fašizam može da zastupa samo jedan popularni elitizam. Svaki građanin pripada najboljem narodu na svetu, najbolji građani su članovi stranke, svaki Građanin može (ili bi trebalo) da pristupi stranci. Međutim, bez plebejaca nema patrijaca. Vođa zna da njegova moć nije demokratski preneta na njega nego nasilno osvojena i njemu je potpuno jasno da njegova snaga proizilazi iz slabosti masa, koju su tako slabe da trebaju i zaslužuju vođu. Kako je grupa hijerarhijski organizovana (po vojničkom modelu) svaki od nižih vođa prezire svoje potčinjene, kao što opet svaki od ovih potčinjenih prezire one njemu potčinjene. To pojačava svijest o masovnom elitizmu.

9. Fašizam se temelji na selektivnom populizmu, na jednom takoreći kvalitativnom populizmu. U demokratiji građani imaju individualna prava, ali u svojoj cjelini poseduju politički uticaj samo na osnovu jednog kvalitativnog gledišta- poštuju se odluke većine. Za fašizam individue kao individue nema nikakva prava, dok je narod, naprotiv, shvaćen kao kvalitet, kao monolitni entitet koji izražava zajedničku volju. Kako veliki kvantitet ljudi ne može imati nikakvu zajedničku volju, vođa se predstavlja kao njen tumač. Izgubivši svoju delegiranu moć, građani više ne deluju; oni se pozivaju samo onda kada treba odigrati ulogu naroda. Zbog toga, narod nije ništa drugo do jedna teatralna fikcija. Kao dobar primer kvalitativnog populizma nije nam više potrebna. Piazza Venezia u Rimu ili Nirberški stadion. U budućnosti nas čeka jedan televizijski ili internet-populizam u kojem će emocionalna reakcija neke odabrane grupe građana biti prihvaćena kao glas naroda. Na temelju svakog kvalitativnog populizma fašizam mora biti protiv "trule" parlamentarne vlasti. Jedna od prvih rečenica koju je Musolini izrekao u italijanskom Parlamentu bila je: "Mogao sam pretvoriti ovo gluvo i sumorno mjesto u logor za moje manipule"- "manipule" su jedinice od kojih se sastojala tradicionalna rimska legija. Ustvari, on je smesta pronašao bolji smeštaj za svoje manipule, ali je nešto kasnije likvidirao i Parlament. Gdje god neki političar dovodi u pitanje legitimnost parlamenta zato što on ne izražava više volju naroda, tu smrdi na fašizam.

10. Fašizam govori novogovorom. Orvel je u "1984" izmislio novogovor kao službeni jezik Anglosoca, engleskog socijalizma, ali elementi fašizma zajednički su različitim oblicima diktature. Svi nacistički li fašistički školski udžbenici poslužili su se osiromašenim vokabularom i elementarnom sintaksom kako bi u klici zatrli instrumente kompleksnog i kritičkog mišljenja. Ali moramo se pripremiti i na druge oblike novogovora, čak i kada se pojavljuju u naizgled nevinom obliku popularnih tok-šoua. Ujutro, 27. jula 1943. saznao sam sa radija da je fašizam propao i da je Musolini uhapšen. Kada me je majka poslala po novine otkrio sam da novine na najbližem kiosku imaju različite naslove. Štaviše, nakon što sam pročitao te naslove postalo mi je jasno da u svakim novinama stoji nešto drugo. Naslijepo sam se odlučio za jedne i na prvoj stranici pročitao proglas koji je potpisalo pet ili šest političkih stranaka, među njima i Komunistička partija, Socijalistička partija i Liberalna partija. Sve do tog trenutka vjerovao sam da u svakoj zemlji postoji samo jedna jedina stranka i da je u Italiji to Partito Nazionale Fasciste. Sada sam otkrivao da je u mojoj zemlji moglo postojati više stranaka u isto vrijeme. Kako sam bio pametan dečko, smjesta sam shvatio da tako mnogo stranaka nije moglo preko noći da iznikne iz zemlje, da su one, dakle, neko vrijeme morale postojati u ilegali. Proglas na naslovnoj strani slavio je kraj diktature i povratak slobode: sloboda govora, štampe, političkog organizovanja. Te riječi "sloboda", "diktatura", "prava"- tada sam ih čitao po prvi put u svom životu. Uz pomoć tih novih riječi ponovo sam bio rođen kao slobodan čovjek Zapada. Moramo ostati budni kako smisao tih riječi ponovo ne bi dospeo u zaborav. Fašizam je još uvijek oko nas, ponekad neugledno obučen. Bilo bi mnogo lakše za nas kada bi se na svjetskoj sceni pojavio neko i rekao: "Želim drugi Aušvic, želim da crne košulje ponovo pradiraju italijanskim trgovima". Život nije tako jednostavan. Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primjera svakog dana, na svakom mjestu na svijetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.

Prepoznajete li ga?

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od Gost taj Ned Okt 13, 2013 10:41 pm

Po ovim tekstovima ispada da su: Dveri, pokret 1389, pokret Naši, fašističke tvorevine, medjutim, šta ako neko ko se zalaže da štiti nacionalne vrednosti, dok im je vodijlja moral, etika, religijska pripadnost " mislim na Hrišćanstvo", da li se i takve organizacije mogu nazvati fašistički, jer fašisti nisu imali moral kao potporu, već samo zaštitu nacionalnih interesa.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od pesma taj Ned Okt 13, 2013 11:01 pm

Fašizam i jeste zato opasan jer se kune u sve i svašta, moralne vrednosti su ono prvo na šta se nakače fašisti sa svojim trabunjanjem o nacionalnom elitizmu i superiornosti, vekovnoj kulturi koja je vanprosečna i tako još kojekakvim umišljarijama o čestitosti i vrlinama naših dedova i baba koje su sad ukaljane i zaboravljene i valja da se vrnu ... Oni će sve da povrate samo ako ih pustimo da to učine vratiće nas u prošlost, po svaku cenu, na svaki način, silom ako ne ide milom, a nikada ne ide lako. 

Moral je rastegljiv pojam, zakon je pisan za sve u jednom društvu, on u sebi ima ugradjene opšte moralne kodekse i njega mora svako da poštuje.

''Dveri'' i njima slični su ogranci SPC, a crkva i politika ne bi trebalo da se mešaju nikako, da treba, ne bi ih odvajali nikada. A kad se pomešaju, fašizam je već stigao i na mala i na velika vrata u takvu sredinu.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od Gost taj Pon Okt 14, 2013 12:03 am

Ali nama Srbima je kultura, istorija, zaista ugrožena, evo sada kreće priča kako je Gavrilo Princip bio terorista dok je do skoro bio heroj, rekli su nam da su se seljakali južni Sloveni, dokazano je da nisu, prekrajaju nam istoriju, prave od nas ništavne debile, kako onda da se ne pojave pokreti koji se bore da zaštite istoriju barem onakvu kakva je naučno istorijski tačna. Mislim da srce fašizma u ovakvim slučajevima leži u političkoj podobnosti kada je istorija i kultura u pitanju, da se ne oslanja na naučnu stranu već na onu koja u tom momentu pogoduje. Ispada da je svaka zaštita nacionlane istorije i kulture fašizam. Mora postojati neka tačna linija koja razdvaja fađizam od normalnog poimanja istorije i kulture, čitajući gore navedene tekstove nisam prepoznao jasnu granicu, sem da je naspram fašizma kosmopolitizam, koji se meni iskreno odpada, ali danas je kosmopolitizam prerastao u novi svetski poredak, sa jasnom namerom da se sve stavi pod jedinstvenu kontrolu iz jednog centra. USA pokušava da kontroliše čitav svet, dok u EU Nemačka je već zauzela takav diktat.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od pesma taj Pon Okt 14, 2013 9:49 pm

Ako je neko fašista ne mora mu se odgovoriti istom merom.

Je li Gavrilo Princip po savremenim istorijskim konceptima bio ili nije bio terorista, tim ne treba da se bavi ''Firer'' Davidović ili bilo koji vodja ''Dveri'' ili bilo ko ko nije istoričar, to nije tema za dnevno politikanstvo. Smešni su mi kad totalno demagoški nastupaju u medijima, nisu mi smešni svi oni huligani koji su u njihovim redovima.

Za Slovene i Srbe ne znam da su iznikli na Balkanu. Duga je to priča, devedesetih se krenulo u takvo lupanje po istoriji i proizvoljno tumačenje da je neverovatno u šta sve ljudi žele da veruju, ali me ne čudi, upravo iz potrebe da se bude elita po svaku cenu, ''istorijska aristokratija'' upravo i o tome govori Umberto Eco kad pominje fašizam.

''Fašizam je nastao iz individualne ili socijalne frustracije. Stoga je tipičnim obeležjima istorijskog fašizma pripadao apel frustriranoj srednjoj klasi, klasi koja je trpjela ekonomsku krizu ili osjećaj političkog poniženja. U naše vrijeme, kada su stari "proleteri" postali malograđani fašizam sutrašnjice naći će svoju publiku u toj novoj većini.''

Eminentni istoričari o ovakvim diletantskim tvrdnjama nadriistoričara ćute, šta pa da kažu? Inače, mnogo toga u globalu u istoriji je namešteno, to treba znati. Sve da su Srbi iznikli iz zemlje na Balkanu, istoriju ne treba da im ''čuvaju Dveri'' koje predstavljaju SPC i klerofašistička su organizacija (jesi ti video njihove predstavnike na bilo kom skupu gladnih ljudi koji se bore za svoju egzistenciju, ili samo urlaju protiv vlade i gay parade, klerikalno politički instrumenti u rukama njihovih mentora željnih većeg uticaja u sekularnoj državi?) dakle oni su u suštini klerikalna a ne neka naučna institucija, istorija je nauka a ne religija.

Uvodjenje religije na velika vrata u državu jeste jedan od fašističkih metoda tzv nacionalnog preporoda. Istina o nama je izrečena jednom za svagda, o njoj se ne diskutuje. E to nije tačno, to tvrditi je totalno fašistički, nacionalizam plus tradicionalizam koji je stariji od fašizma, u kojem je sve nepromenjivo, naša istorija je skup nepobitnih činjenica koje sutra mogu biti samo nepobitnije, nikada se ne dovodi u pitanje ta veličanstvena istina o nama najnaj- to je stub oko koga fašisti vrte svoju fašističku vunu, udrobiš tu relgiju, dodaš kultna i okultna značenja svemu, posejao si fašizam u društvu. Tu je pojedinac nebitan, od njega se traži da igra ulogu naroda, inače će biti anatemisan, obeležen kao izdajnik, to jeste fašizam.

Što je strašno priznati da jeste ono što jeste?

Niko od nas ne može da napravi debile sem mi sami.

Za kosmopolitizam se slažem sa tobom Bole, mnogi pod njegovim plaštom kriju ideje novog svetskog poretka.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od Gost taj Pon Okt 14, 2013 10:20 pm

Ujedinjenen nacije su nastale kao odlično rešenje za mnoge probleme, medjutim annglosaksoncima se to ne svidja jer pod dogmom demokratija imaju težnju da kontrolišu čitav svet naravno i da ga eksploatišu. Pravi proiblem nas Srba nije u istoriji već u budućnosti, kod nas ima jako malo beba, nema dece, umiremo kao narod. Za naše društvo GAY populacija je pogubna poput raka organizma, čuvena naglosaksonska demokratija nameće nam njihove životne standarde. Da li je nametanje volje gradjanima od strane stranog faktora fašizam. Od II-sv rata do danas Nemački vojnik nije izlazio iz svojih granica, prvi izlazak Nemačkog vojnika bio je na Balkan, prvo ubistvo Nemačkog vojnika bilo je ubistvo Srbina posle II-sv.rata. Na koji način se odupreti nasilnom pokušaju nametanja tudje volje, jer nametanje nije samo pretnja ratom, tu je i nametanje drugih standarda koji su pogubni za nas, prekrajanje istorije, glorifikacije poput zemlje bez gradjana zemlaj seljaštva, oduzianje istorijskih ličnosti, " Miloš Obilić je danas Albanski heroj a Sveti Sava Albanski reformator", oduzimanje jezika, pismenosti, uopšte kulture jednog naroda i falsifikovati ga. Za tako nešto mora postojati revolt, zašto bi takav revolt bio fašizam,  zašto to ne bi bilo samo odbrana nacionalnog bogatstva kako kulturnog tako i teritorijalnog. Može li se fašizam gledati kao nametanje svoje volje drugima protivno njihovoj volji, naravno kao i uništavanje ljudksih resursa...

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od pesma taj Pon Okt 14, 2013 10:47 pm

Revolt je u redu, naravno da se treba buniti kad je nepravda u pitanju. Način pobune je ono što nas odredjuje kao slobodno ili kao fašističko društvo.

''Tudja volja'' nam nije potrebna, trebali bi da svojevoljno promenimo gro stvari u razmišljanjima, u društvu, u državi, u sistemu funkcionisanja, da bi nam SVIMA bilo bolje. Pod tim ''svima'' podrazumevam baš sve ljude koji žive ovde, sve te RAZLIČITE INDIVIDUE sa svojim različitim potrebama. Zakoni to uredjuju sjajno, ako trebamo da ih menjamo, ako postoje bolje zakonske regulative od naših sadašnjih, a jasno da postoje jer smo mi totalno anahrono, nesredjeno društvo koje se ne snalazi u opštoj tranziciji, zašto se ne porediti sa boljima i od njih uzeti ono najbolje? Zašto čekamo ultimatume onih od kojih uzimamo ekonomske kredite kad sve možemo mnogo bolje sami da promenimo?

 Naša volja za promenom je presudna, vraćanje na staro, makar bilo i svetosavsko je danas totalna utopija, ne kapiram kako to može da podržava bilo koji moderan čovek koji živi u sadašnjosti, svestan sopstvenih potreba, kao i potreba okoline od koje zavisi? 

Svet je povezan na mnogo načina, toga treba biti svestan i pronaći se u tome svemu svojevoljno za dobrobit svih- to je po meni jedan vid kosmopolitizma koji propoveda hrišćanstvo naprimer. Ne, nismo okruženi neprijateljima i zaverama, niko nam ne može nametnuti da budemo gay, ''bela kuga'' je upravo veliki problem onih koji pričaju o tradicionalizmu a da pri tom nemaju dece ili imaju samo jedno dete, predjite lepo sa reči na tela i rešavajte problem, umesto da i za to krivite svet oko sebe. Mačizam je isto tako ''deo folklora'' fašističkih organizacija, da ne idemo u krajnosti psihoanalize koje lepo objašnjavaju sve ovo igranje pištoljima umesto falusima, sav taj strah od seksualnih različitosti, strah od jakih žena, podsmeh prema slabim muškarcima kojima nije do toga da budu heroji i ginu za državu itd

Upotreba i zloupotreba hrišćanstva u političke svrhe je već klerofašizam.

Kome u nas je Sveti Sava albanski reformator? Nikom.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od krtica taj Uto Okt 15, 2013 9:16 pm

Svaki čovek u sebi ima svog malog Hitlera ali se boji da to prizna. Fašizam je normalan za čoveka mrzimo se zbog svega i svačega.
avatar
krtica
Otpali član
Otpali član

Broj poruka 361

Datum upisa 29.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od Jovana taj Sre Okt 16, 2013 1:54 am

Dešavaju nam se militaristički nacionalisti koji od naroda kom pripadaju prave žrtvu. Po ultra nacionalistima, stranci, razne manjine, velike sile, izdajnici i plaćenici kuju zavere uperene protiv naroda. Jedini način da se narod oslobodi svega toga je fašistička revolucija kojom bi se narod preporodio. Naravno da ovakvi fašisti sebe ne doživljavaju kao fašiste, više vole da se nazovu patriotama, vernicima i nacionalistima. Svuda ih ima.
avatar
Jovana
Najgori član
Najgori član

Broj poruka 91

Datum upisa 06.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od krtica taj Sre Okt 16, 2013 10:39 pm

Dešava nam se da ne smemo sebi da priznamo da smo jako kvarni. Kad to ne smemo da priznamo,onda je teško išta popraviti.Totalitarni sistemi su krivci za sve.
avatar
krtica
Otpali član
Otpali član

Broj poruka 361

Datum upisa 29.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Eto šta nam se dešava!

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu