Besplatno obrazovanje

Ići dole

Besplatno obrazovanje

Počalji od pesma taj Pet Jan 03, 2014 5:17 am

Znanje nije roba!
Zahtevamo besplatno obrazovanje!Visoko obrazovanje nije dostupno svim socijalnim slojevima, jer se stvara elitistički sistem u kome samo povlašćeni imaju pristup obrazovanju. Znanje je postalo roba i njegova cena se određuje isto kao i cena bilo koje druge robe na tržištu – odnosom ponude i potražnje. „Atraktivni“ fakulteti su višestruko skuplji od onih „manje atraktivnih.“ Studenti ne samo da na tržištu kupuju obrazovanje koje je izuzetno nekvalitetno nego se i obrazuju isključivo za potrebe tržišta rada, što je i cilj trenutne neoliberalne reforme. Fakulteti više nisu naučno-obrazovne ustanove, nego firme za bogaćenje pojedinaca. Smatramo da je znanje koje danas posedujemo nastalo kao rezultat rada i iskustva mnogih generacija i da treba da bude korišćeno za napredak čitavog društva, a ne za bogaćenje vladajuće elite.

Samo ujedinjeni u borbi možemo stvoriti obrazovni sistem u kome znanje nije roba, u kome se stvara i poštuje kritičko mišljenje, a odbacuje svaki oblik podređivanja.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Besplatno obrazovanje

Počalji od micikapicika taj Ned Jan 05, 2014 5:37 am

Svakako da podržavam ideju besplatnog obrazovanja dece, omladine ali i starijih ljudi, znanje zaista ne sme biti roba,mora biti dostupno svakom čoveku besplatno. Trebalo bi da bude tako.  uredu 

Nekada je bilo tako, danas hara siromaštvo, neobrazovani polusvet preko noći dobija neke diplome jer ima novac, pa iste kupi. Sramota i beda ovih vremena se pokazuje upravo na ovom primeru.
avatar
micikapicika
Član u razvoju
Član u razvoju

Broj poruka 204

Datum upisa 05.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Besplatno obrazovanje

Počalji od krtica taj Pet Jan 10, 2014 12:45 am

Gotovo je sa tim,nema više besplatnog obrazovanja,nema više istine,sve je lažno.
avatar
krtica
Otpali član
Otpali član

Broj poruka 361

Datum upisa 29.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Besplatno obrazovanje

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu