Svi svetski muzeji na jednom mestu

Ići dole

Svi svetski muzeji na jednom mestu

Počalji od pesma taj Sre Okt 02, 2013 6:01 am

Posebna uloga mreže svih mreža ogleda se u bezgraničnom deljenju i dostupnosti svih informacija. Gigant na tom polju je svima dobro poznati Google

                                                              Google Art projekat


Div koji već deceniju i po oblikuje razvoj interneta, kao srži našeg informatičkog doba. Davno je Google prestao da bude puki pretraživač, već je uspešno zaplivao i u mnogim drugim oblastima IT sveta, podižući na taj način svest o važnosti globalne umreženosti, jedan od projekata koji svakako treba pomenuti je Google Art Project.
Google Art je online platforma koja iz korena menja poimanje, smisao i prezentaciju umetnosti na mreži. Sve je pokrenuto februara 2011. godina kada je čitav projekat zvanično i započet. Radi se o kooperaciji kompanije Google sa 17 najpoznatijih muzeja širom sveta, u koje spadaju Tate Gallery iz  Londona, Metropolitan Museum of Art iz New Yorka, kao i Uffizi iz Firence. 

Ideja je da se svima omogući vrhunski doživljaj umetnosti iz udobnosti naših domova. Za besprekorni kvalitet digitalizacije sadržaja zadužena je čuvena Street View tehnologija (sastavni deo Google mapa). Koristeću ovu tehnologiju sve umetnine reprezentovane su u najboljem mogućem kvalitetu, koji se meri gigapikselima.

Google još jednom dokazuje neverovatne potencijale interneta u sferi obrazovanja i podizanja nivoa kulture, nudeći vrhunska dela svetskih majstora svima koji žele da ih vide- besplatno.

_________________
Svoj sam guru
avatar
pesma
Sekretarica
Sekretarica

Broj poruka 3460

Datum upisa 26.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu